Myslileipä

Kaipaatko vaihtelua aamupalaleipiin? Pidätkö uunituoreesta leivästä jonka päälle voi sulaa antaen oman makunsa lämpimälle leivälle? Kannattaa ehdottomasti kokeilla MoMo-blogin Anne-Marin myslileipää joka on saanut inspiraationsa Lidlin myslileivästä. Ohjeen määrillä syntyy kaksi herkullista leipää.

Ainekset:

10 kuivattua taatelia
1 dl pekaanipähkinöitä
1 dl cashew-pähkinöitä
1 dl manteleita

4 dl kaurahiutaleita
6-8 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
5 dl vettä
2 rkl siirappia

0,5 dl öljyä

Rouhi pähkinät ja mantelit sekä silppua taatelit. Sekoita kaurahiutaleet, hiiva, suola sekä osa jauhoista keskenään. Lisää siirappi reilusti kädenlämpöisen veden joukkoon ja kaada seos kuivien aineiden päälle. Sekoita ja lisää pähkinät sekä taatelit. Lisää jauhoja sekoittaen, kunnes taikina alkaa olla kiinteää. Lisää öljy ja lisää vielä tarvittaessa jauhoja.

Annostele taikina kahteen leipävuokaan ja kohota ainakin 30 minuuttia. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia, kunnes leipä on saanut kauniin värin. Kumoa leipä jäähtymään ritilän päälle tai leivinliinalle.


(c) Kuvat ja alkuperäinen ohje MoMo-blogi