Munakoisopannu

Munakoisopannu on helppo vaihtoehto kasviruaaksi ja vaikka valmistamiseen uppoaa hieman enemmän aikaa kuin pikaruokaan niin herkullinen maku on varmasti sen arvioista. Tämän ohjeen määrällä teet ruokaa noin neljälle hengelle.

Tarvitset:
1 isohko munakoiso
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g paseerattua tomaattia
1 dl vettä rouhittua mustapippuria
suolaa
loraus öljyä 

Valmistus:

Leikkaa ensin pesty munakoiso noin puolen sentin kokoisiksi kiekoiksi.
Levitä leinvinpaperille hieman suolaa ja lado munakoisot päälle, ripottele vielä suolaa munakoisoille.
Anna munakoison itkettyä noin 30 minuuttia.

Huuhtele itkettyneet palat ja leikkaa ne vielä paloiksi neljään osaan. 
Silppua sipuli ja valkosipuli.
Kuullota öljyssä pannulla hetkinen.
Lisää joukkoon munakoisonpalat ja paistele hetki.
Lisää joukkoon paseerattu tomaatti ja vesi.
Anna hautua kannen alla välillä sekoitellen.
Hautumisaika voi olla jopa 1 tunti, oikeastaan sitä parempaa, mitä kauemmin.
Munakoiso saa mennä ihan mössöksi hautuessaan.
Mausta haudutuksen loppuvaiheessa suolalla ja pippurilla. 


Ohje ja kuvat (c) MoMo-blogi