Mitä on vauvakuume?

Vauvakuume on vahva kaipuu saada oma lapsi. Vauvakuume vaikuttaa ihmisten lastenhankintaan. Vauvojen seurassa oleilu ja vauvojen kuvien katselu esimerkiksi internetissä lisää vauvakuumetta merkittävästi.

Vauvakuume ei tule aina oikeaan aikaan...

Vauvakuume ei iske aina silloin kun perheelle olisi suotuisa aika hankkia vauva. Vauvakuume voi tulla joko liian aikaisin tai sitten liian myöhään.

Vauvakuumeen iskiessä on hyvä pysähtyä pohtimaan onko nyt oikea aika hankkia vauva. On tärkeää pohtia nykyistä elämäntilannettaan ja sitä millaisia muutoksia mahdollinen vauva siihen tekisi. On tärkeää punnita eri vaihtoehtoja. Vauvakuume on tunne, mutta sitä kannattaa pohtia järjellä.

Miesten vauvakuume

On todettu että myös miehet voivat kärsiä vauvakuumeesta. Miehillä vauvakuume on kuitenkin harvinaisempaa kuin naisilla. On todettu että miehillä vauvakuume iskee yleensä kun perheessä on jo lapsia. Naisten vauvakuume taas yleensä hiipuu lapsen saamisen jälkeen. Syy tähän saattaa piillä yksinkertaisesti biologiassa: raskausaika on taakka, jota mies ei pysty jakamaan.

Lähteet:

vau.fi