Maukas mustikkapiirakka

Bloggaajamme Kat von Yvon on luonut ohjeen herkulliseen mustikkapiirakkaan ja nyt mustikkakauden ollessa parhaimmillaan jaamme tämän ohjeen Mammalandian seuraajien kanssa. Hyvä syy lähteä lasten kanssa metsään keräämään mustikoita ja nauttia sen jälkeen herkullisesta, tuoreesta mustikkapiirakasta.

Mitä tarvitset?

Pohja:

  • 100g voita
  • 1dl sokeria
  • 1kpl kananmuna
  • 2dl vehnäjauhoja (halutessaan voi toisen desin korvata perunajauhoilla)
  • 1tl leivinjauhetta

Täyte:

  • Mustikoita (Bloggaaja itse on laittanut silmämääräsesti vähemmän tai enemmän, mutta hyvä määrä on ollut ehkä noin n. 3-4dl)
  • 2dl kermaviiliä
  • 1dl sokeria
  • 1rkl vaniliinisokeria
  • 1kpl kananmuna

Vaiheet

1. Vatkaa 100g voita ja 1dl sokeria vaahdoksi. 

2. Lisää kananmuna joukkoon ja sekoita. Tämän jälkeen lisää kuivat aineet (leivinjauhe ja jauhot). Tässä vaiheessa on hyvä sekoittaa ainekset käsin, sillä taikinasta tulee kuitenkin melko tiivistä. 

3. Levitä taikina voideltuun vuokaan ja muista tökkiä haarukalla muutama reikä pohjaan, jotta ilma pääsee kiertämään. Heitä mustikat pohjan päälle. 

4. Sekoita muut täyteaineet (paitsi mustikka) sekaisin ja kaada se mustikoiden päälle. Tämän jälkeen piirakka 175 asteiseen uuniin tunniksi. 

Suositellaan nautittavaksi vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön, sekä kuuman teen (tai äideille kahvi) kanssa makunautinnon maksimoimiseksi.


(c) Alkuperäinen ohje, sekä kuvat Kat von Yvon-blogi