Kukkakaalikeitto rapealla pekonilla

Syksy on keittojen luvattua aikaa ja erilaisia keittoja on vaikka kuinka paljon. Tällä kertaa julkaisemmekin maukkaan kukkakaalikeiton ohjeen jossa lisämakua keittoon on tuomassa rapea pekoni. 

Ainekset:
- n. 800g kukkakaalia
- sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- paketti koskenlaskijaa
- puolipakettia aurajuustoa
- 10dl vettä
- mausteita: suolaa, smoked paprika ja yrttinen pippurimauste tai oman maun mukaan.

Valmistus:
Pilko kukkakaali pieneksi + sipuli ja valkosipulit.
Heitä kattilaan ja sinne n. 10dl vettä ja mausteet.
Anna kiehua, kunnes kukkakaali on pehmeää ja heitä sekaan juustot.
Soseuta sauvasekoittimella ja anna keiton vielä kiehua vähän aikaa.
Näin on maukas kukkakaalikeitto valmis!

Pekoni kannattaa paahtaa uunissa 200 asteessa n. 15-17min ja nostaa uunista paperille jäähtymään hetkeksi.
Näin rapea pekoni on helppo pilkkoa pieneksi.
Ripottele keiton päälle ja näin loistava makunautinto on taattu!


Ohje ja kuva (c) Kat von Yvon-blogi