Aura-punajuurikeitto

Kun sää on myrskyisä, on hyvä hetki tehdä keittoa joka lämmittää mukavasti kylmässä kesämyrskyssäkin. Lisäksi tämän keiton punainen väri piristää kummasti kattausta ja keitto sopii punaisen värinsä puolesta vaikka kylmiin talvi-iltoihinkin keitonkin ollessa joulun värinen. Tästä ohjeesta riittää noin neljälle hengelle.

Tarvitset:
noin 1 kg punajuuria
11 dl vettä
1 iso punasipuli
2 kasviliemikuutiota
1-2 tl mustapippuria jauheena
1 rkl sitruunamehua
150 g aurajuustoa
2 dl ruokakermaa
2 rkl hunajaa

Työvaiheet:

Kuori ja pilko punajuuret sekä punasipuli.
Kiehauta vesi ja lisää sinne kasvisliemikuutiot sekä mustapippuri ja sitruunamehu.
Lisää vielä punajuuret ja sipuli ja keittele noin 40 minuuttia, tai kunnes punajuuret ovat kypsiä.
Lisää aurajuusto muruina sekä ruokakerma ja hunaja.
Keittele hijalleen kunnes juusto on sulanut, välillä sekoitellen.

Soseuta keitto sauvasekoittimella ja kuumenna vielä kiehuvaksi. 
Silppua pinnalle vielä tuoretta persiljaa.

Bloggaaja itse kommentoi vielä keitosta blogissaan: "Minulla sattui olemaan kaapissa myös viimeistä käyttöpäivää lähentelevä kotijuustopaketti, joten päätettiin kokeilla, miten se toimisi keiton kaverina. Toimi melko hyvin! Kannattaa kokeilla."


Ohje ja kuvat (c) MoMo-blogi